Dagens teckning?

PA090002-Redigera-2.jpg

ALDRIG, sa min dotter. Aldrig att jag kommer ha digital kalender när jag börjar jobba. Det ska vara papper. Jag: Hmm, tror inte du kommer få välja själv. Du vet, man behöver kunna se vad kollegorna gör. Kunna boka möten utan att springa runt och fråga. Det är viktigt att kunna samordna, babblade jag på som en business-papegoja.

Men samtidigt älskar jag det mjuka skrapet av spritpennan mot det obestrukna pappret. Streck, figurer och bokstäver som bildar helhet. Tankar som flyger. Förädlas. Växer. Blundar jag tillräckligt hårt ser jag mig själv på ett café eller kanske en internationell flygplats lojt tillbakalutad med en sliten anteckningsbok i knät.

Men istället skriver jag det här i OneNote medan anteckningsboken ligger kvar i väskan. Och vad säger då Ulrica Meyer på www.rumforpapper.se, oasen för oss pappersälskare? ”Att skriva för hand hjälper dig att minnas och kan stärka ditt humör. Med en skön penna och härligt papper, blir skrivandet en rogivande syssla. Det man skrivit för hand minns man också bättre, visar forskningen. Att skriva för hand är omtanke och eftertanke. Att skriva för hand är på riktigt.

Nej hörni, det här duger inte! Låt oss göra revolution. Släpp sargen och börja skissa och anteckna för hand. Dagens teckning, någon?

Magnus LundinComment