Lika snygga som bra

PA031074-Redigera-2.jpg

(På bredaste göteborgar-engelskan): “You know, we need to look as good as we are”, hasplade jag ur mig till de allvarliga amerikanerna i styrelsen. Målet med denna lysande formulering var att få accept för vår minst sagt aggressiva varumärkesstrategi.

Vi siktade på att höja ribban. Ordentligt. För inte nog med att vi behövde prata med slutkunder och återförsäljare runt hela jordklotet, vi var även tvungna att imponera på krävande kunder som Mercedes, Volkswagen och Audi.

Men snyggt kostar pengar och vad säger du till VD som ber dig räkna ut både nivå och effekt i förväg? När det handlar om något så abstrakt som känslan för vad som är vackert? Något som inte passar in i Excel?

Tack och lov fikade jag med begåvade esteten, Art Director Lennart Jörnlid, idag och han sammanfattar det så här:
”Vad som är vackert och snyggt bestämmer ju betraktaren. Sedan räcker det ju oftast inte bara att något är estetiskt tilltalande. Slutresultatet bör också vara enkelt, trovärdigt och hålla över tid."

Och ja, styrelsen gav klartecken. Vi kunde vässa skisspennorna. Ta fantastiska bilder och videos. Formge. Produktutveckla. Skriva och typografera tills alla var nöjda.

Även VD.

Magnus LundinComment