Back to Kungstorget

PA310412-Redigera.jpg

DEN ÄR HÄÄÄR NU, ropade Carin från receptionen. Lådan. Är. Här. Jag och mina kompisar släppte allt vi hade och hastade till köket, byråns naturliga samlingsplats.

När de omsorgsfullt förslutna kartongerna med påsiktare från ikoner som Dawid och Björn Keller anlände var det nerv och full uppställning. Art Directorn skar försiktigt upp tejpen. Öppnade locket långsamt. Och där i lådan låg mästerverken. Kellers grafiska stilleben av bromsskivor och lackpenslar. Dawids minimalistiskt vajande grässtrån. Bland andra.

Sisådär en 20 år senare var jag på Scandinavian Photos nyöppning i Mölndal. När säljaren från FUJIFILM Nordic AB, som just nu är den hetaste av de heta kameratillverkarna, såg att jag sneglat pinsamt länge på GFX50R:en på hennes höft stack hon till mig broschyren för lanseringen av den nya mellanformataren. Och tjong var jag tillbaka på byrån på Kungstorget.

Det är underbart påkostat. Vackra och vilsamma bilder. Bara den text som verkligen behövs. Obestruket papper. Lite lagom sotigt. Och doften. Doften som inget på varken Instagram och Youtube kan matcha.

Tack för broschyren. Och för väckt ha-begär.

Magnus LundinComment